Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα μερέντα

2015-06-20
Παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και μερέντα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για το τέλειο παγωτό που σου παρουσιάζω στον ιστότοπό μας και φτιάξε καταπληκτικό εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα μερέντα είτε με τη χρήση παγωτομηχανής είτε αν δεν έχεις με τη χρήση μίξερ. Είναι μία υπέροχη πρόταση για όλους τους μήνες του χρόνου και σερβίρεται είτε με ξηρούς καρπούς, είτε με το αγαπημένο σου σιρόπι, με φρούτα, με μπισκότα καθώς και δεκάδες άλλες εναλλακτικές. Το συγκεκριμένο παγωτό το φτιάχνω συχνά στην οικογένειά μου η οποία το λατρεύει. Κάντο και εσύ στη δική σου και στείλε μου τις εντυπώσεις της στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • 2 βανίλιες
  • 40 γραμ. μερέντα
  • 60 γραμ. κακάο
  • 150 ml γάλα ζαχαρούχο

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούζο γάλα μαζί με το εβαπορέ και το κακάο για 1 λεπτό και αμέσως μετά προσθέτουμε και τη μερέντα.

Βήμα 3

Τέλος ομοιογενοποιούμε στον κάδο του μίξερ τα 2 μείγματα χτυπώντας τα καλά για μερικά λεπτά.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπόλ το οποίο και κλείνουμε αεροστεγώς με μεμβράνη και το καταψύχουμε για 2 ώρες.

Βήμα 5

Αμέσως μετά είτε το δουλεύουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες είτε το χτυπάμε κάθε 30 λεπτά για 5 φορές προκειμένου να αφρατέψει επαρκώς.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή