Εύκολο παντεσπάνι βανίλιας της θείας Νίτσας

2015-05-27
Εύκολο παντεσπάνι βανίλιας της θείας Νίτσας
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Το εύκολο παντεσπάνι βανίλιας της θείας Νίτσας που σου παρουσιάζω παρακάτω είναι η μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για παντεσπάνι η οποία προέρχεται από την θεία της κουμπάρας μου με καταγωγή από ένα χωριό της Ναυπακτίας. Είναι μια απλούστατη πρόταση καθώς βασίζεται στο αλεύρι και το σιμιγδάλι το οποίο το αρωματίζουμε με βανίλια. Η θεία πάντα έριχνε από πάνω από το παντεσπάνι, αρκετή σαντιγύ και λίγη τριμμένη κουβερτούρα για να απογειώσει την γεύση της συνταγής. Μια φορά είχε χρησιμοποιήσει και σιρόπι σοκολάτας που ήταν πραγματικά το κάτι άλλο. Σου συνιστώ να φτιάξεις την πρόταση αυτή και για όποια απορία ή διευκρίνιση χρειαστείς, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια στο τέλος της περιγραφής των βημάτων εκτέλεσης της συνταγής αυτής. Καλή σου μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 12 αυγά
  • 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
  • άρωμα βανίλιας

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά σε λεκάνη τους κρόκους με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι με το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια, και τέλος, τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα σφιχτή και τη βανίλια.

Βήμα 3

Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο, προθερμασμένο.

Βήμα 4

Μόλις το βάλουμε, σβήνουμε την επάνω φωτιά, για να φουσκώσει.

Βήμα 5

Γαρνίρεται με κουβερτούρα και με σαντιγύ.

Βήμα 6

Τρώγεται και απλώς με ένα σιρόπι ή και χωρίς αυτό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή