Εύκολο Πασχαλινό παραδοσιακό τσουρέκι με ξηρή μαγιά για αρχάριους

2015-03-08
Παραδοσιακό πασχαλινό τσουρέκι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:05 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια συνταγή που ταξιδεύει από χέρι σε χέρι, άτομο σε άτομο και φτάνει στην γενιά την δική σου. Η αυθεντική συνταγή για εύκολο Πασχαλινό παραδοσιακό τσουρέκι με ξηρή μαγιά για αρχάριους που θα σε κάνει να ευχαριστείς τους προγόνους σου και τις όλες τις νοικοκυρές εκεί έξω. Είναι μια αρκετά απλή εκτέλεση σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές με τσουρέκι που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς περιέχει λίγα και κλασικά υλικά, όπως είναι η μαστίχα, το μαχλέπι και η μαγιά. Η γεύση του είναι κλασική και πολύ νόστιμη και σου προτείνω να δοκιμάσεις την συνταγή ειδικά αν είσαι αρχάριος στην μαγειρική και να μη διστάσεις να με ρωτήσεις οτιδήποτε χρειαστείς, στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 100γρ. βούτυρο
  • 350γρ. γάλα πλήρες
  • 180γρ. ζάχαρη
  • 10γρ. μαχλέπι
  • 5γρ. μαστίχα, σε σκόνη
  • 760γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 φακελάκια μαγιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, το βγάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε το μαχλέπι και την μαστίχα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την μαγιά και το αλευρί ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 4

Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1-2 ώρες.

Βήμα 5

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα μέρη και κάνουμε 2 κοτσίδες, τις οποίες αφήνουμε για ακόμη 1 ώρα στην άκρη να διπλασιαστούν.

Βήμα 6

Ψήνουμε τα τσουρέκια μας στους 170 βαθμούς και μετά από 25 λεπτά είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Έφτιαξες την εύκολη συνταγή για Πασχαλινό και παραδοσιακό τσουρέκι; Στείλε μας πως σου φάνηκε η προετοιμασία και η γεύση του τσουρεκιού στα σχόλια πιο κάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή