Εύκολο προφιτερόλ με κρουασανάκια χωρίς αυγά

2015-11-26
profiterol-me-krouasanakia
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπημένες φίλες καλημέρα. Σήμερα αποφάσισα να σας γλυκάνω. Επέλεξα ένα διαχρονικό, κλασσικό, υπέροχο και αγαπημένο σε όλους γλυκό, το προφιτερόλ. Έχω την αίσθηση, ότι δεν χρειάζεται να γράψω και πολλά πράγματα για το γλυκό αυτό, νομίζω ότι τα λέει όλα από μόνο του. Το συνοδευτικό που επέλεξα, είναι τα κρουασανάκια κατά προτίμηση βουτύρου, αποφεύγοντας να βάλω σοκολάτα στην σοκολάτα, ώστε να μην λιγωθούμε. Ψήνουμε τα κρουασάν μας μέχρις ότου γίνουν αφράτα και λαχταριστά, τα αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστούν, και καταβροχθίζουμε ζεστά ζεστά, συντροφιά με το μαγευτικό προφιτερόλ μας. Για ακόμα πιο υπέροχα αποτελέσματα, μπορείτε τα κρουσάν σας να τα καραμελώσετε, δημιουργώντας ένα πραγματικά εκρηκτικό μείγμα γεύσεων. Κάντε την, και θα σας ικετεύουν να την ξανακάνετε. Καλή απόλαυση!

 

Υλικά

  • 1 συσκευασία αφράτα κρουασάν βουτύρου
  • 500 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 4-5 κ.σ. ζάχαρη
  • κακάο για πασπάλισμα
  • ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 1-1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 1 μπαστούνι βανίλια
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 γρ. κακάο άγλυκο
  • 250- 400 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ψήνουμε τα κρουασάνακια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνουμε το βούτυρο και μόλις είναι έτοιμα τα κρουασάνακια, τα κόβουμε στη μέση, τα περιχύνουμε με το βούτυρο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να καραμέλωσουν.

Βήμα 2

Σε ένα μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε σε ένα κορνέ μίας χρήσεως και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 3

Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, κοσκινίζουμε στο κρύο γάλα το αλέυρι, το κακάο, το αλάτι, ανακτεύουμε καλά και τα αφήνουμε να πάρει μία βράση. Βγάζουμε τη βανίλια από το μίγμα παίρνουμε τον καρπό της, τον ξαναρίχνουμε στη κρέμα, περιμένουμε να βγάλει χοντρές φουσκάλες για να είναι έτοιμη, αφού δέσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα πραλίνα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Περιμένουμε να κρυώσει τελείως το μίγμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

Βήμα 4

Τέλος σε ένα γυάλινο μπωλ βάζουμε λίγη κρέμα σοκολάτας, κάνουμε ροζέτες με τη χτυπημένη κρέμα, βάζουμε μία στρώση καραμελωμένα κρουασάν, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες στρώσεις με τελευταίο παχύ στρώμα σοκολάτας και τριμμένο κακάο και σοκολάτα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή