Εύκολο προφιτερόλ με σαβαγιάρ μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

2015-11-12
profiterol-me-savagiar
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Καλησπέρα φίλες μου. Σήμερα σας έχω μια διαχρονική, ιστορική, γευστική και οικονομική συνταγή για κάθε περίσταση. Τα λατρεμένο προφιτερόλ συνοδευμένο με τα ιστορικά σαβαγιάρ. Τα αέρινα σαβαγιάρ είναι μια από τις παλαιότερες και πιο ντελικάτες δημιουργίες της ζαχαροπλαστικής τέχνης. Τα σαβαγιάρ ή «δάκτυλα της κυρίας», λόγω του σχήματος που έχουν, αφού μοιάζουν με γυναικεία δάκτυλα λεπτεπίλεπτα. Χρησιμοποιούμε λοιπόν τα γνωστά σε όλους μπισκότα Σαβοίας ή σαβαγιάρ τα οποία χρησιμοπιούνται σε πολλά γλυκά για πάνω από 900 χρόνια. Είστε αντιμέτωπες, λοιπόν, με την ίδια την ιστορία, και είμαι βέβαιη πως θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά της. Καλή σας απόλαυση φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1κουτί άνθος αραβοσίτου
  • 7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • Κρέμα σοκολάτας:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300γρ σαβαγιάρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου, 1 φλυτζάνι γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα άνθους αραβοσίτου, ανακατεύουμε πολύ καλά, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζουμε το δυνατό ανακάτεμα για 1 λεπτό περίπου και μόλις πάρει μία ωραία κρεμώδη υφή, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Βήμα 3

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να φτιάξουμε μία σφιχτή σαντιγύ και μόλις κρυώσει το μίγμα της κρέμας την χτυπάμε και αυτή λίγο στο μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα της σαντιγής και συνεχίζουμε το ανακάτεμα απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Σπάμε τα σαβαγιάρ σε 2-3 κομμάτια περίπου, τα βάζουμε σε ένα μπωλ, από πάνω βάζουμε τη μισή κρέμα, άλλη μία στρώση σαβαγιάρ, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε το μπωλ στο ψυγέιο για να κρυώσει αρκετά.

Βήμα 5

Κρέμα σοκολάτας: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά, μόλις ζεσταθεί η κρέμα ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μόλις το μίγμα ετοιμστεί ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακτεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Τέλος το μίγμα κρυώσει, βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτας, το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με τη σαντιγύ και την τριμμένη σοκολάτα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή