Εύκολο σουφλέ αλμυρό με κιμά, ψωμί του τοστ και αυγά

2015-11-02
soufle-kotopoulo-me-patates
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Χαίρετε αγαπητές μου. Το σουφλέ, ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά κάθε σπιτιού, μου ήρθε να το ταιριάξω με δυο επίσης αγαπημένες γεύσεις, αυτής του κιμά και του τόστ, αυτού του μικρογεύματος που μας ακολουθεί παντού. Μία συνταγή λοιπόν για ένα πεντανόστιμο σουφλέ παντρεμένο με τον κιμά και το ψωμί του τοστ. Μπορείται να χρησιμοποιήσετε τον κιμά της αρεσκείας σας. Σερβίρετε εννοείται ζεστό με μία πολύ ωραία σαλάτα ή και μόνο του. Αποτελεί ένα γευστικότατο πιάτο, έτοιμο σχεδόν σε μιάμιση ώρα, που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Θα το λατρέψουν όλοι. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 18 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Για τον κιμά:
  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 500ml γάλα φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα μέτρια καθαρισμένα, τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κιμά για να πάρει χρώμα κια μόλις πάρει προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε για 6 λεπτά περίπου, βάζουμε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το χυμό ντομάτας, ανακατελυουμε και τα αφήνουμε να βράσουν, να πιει τα ζουμιά του και να μείνει το λάδι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε φέτες του τοστ, από πάνω τη μισή ποσότητα του κιμά, το κεφαλοτύρι, ξαναστρώνουμε τις φέτες του τοστ από πάνω και συνεχίζουμε την ίδια διαδιακασία με τον κιμά και το κεφαλοτύρι τελειώνοντας με τις φέτες του τοστ.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπερι, περιχύνουμε το μίγμα από πάνω, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 4

Τέλος μόλις είναι έτοιμο τοποθετούμε το ταψί στον προθερμσμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή