Εύκολο σπιτικό παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα σε παγωτομηχανή

2015-08-02
Παγωτό καϊμάκι με σαλέπι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σου παρουσιάζω ίσως την αγαπημένη μου συνταγή, που δεν είναι άλλη από αυθεντικό εύκολο σπιτικό παγωτό καϊμάκι με σαλέπι και μαστίχα σε παγωτομηχανή. Πρόκειται για ένα παγωτό με ιδιαίτερα αρώματα τα οποία αναδύονται από τη μαστίχα και το σαλέπι αλλά και πολύ πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή χάρη στο καϊμάκι που δεν είναι τίποτε άλλο από παχύρευστο γάλα με πολλά λιπαρά. Σερβίρεται συνήθως με σιρόπι βύσσινο, ξηρούς καρπούς ή ακόμη και γλυκό του κουταλιού, ανάλογα με το τι προτιμάει ο καθένας. Χρόνια φτιάχνω αυτό τα παγωτό που κατά τη γνώμη είναι ο βασιλιάς μεταξύ όλων των γεύσεων, για αυτό και σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να ακολουθήσεις την πρότασή μου, στέλνοντάς μου τυχόν απορίες καθώς και εντυπώσεις για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 400 γραμ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γραμ. καϊμάκι
  • 150 γραμ. κρέμα γάλακτος (35%)
  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές γλυκού σαλέπι
  • 8 κομμάτια μαστίχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τη μαστίχα σε ένα γουδί μέχρι να γίνει σκόνη.

Βήμα 2

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το σαλέπι και τη μαστίχα και όταν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και το καϊμάκι και την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε διαρκώς και χαμηλώνουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Μετά από 30 λεπτά περίπου όπου έχει γίνει το μείγμα μία ωραία πηχτή κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το περιεχόμενο να κρυώσει.

Βήμα 5

Μτέπειτα δουλεύουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες ή καταψύχουμε και κάθε 30 λεπτά για 4-5 φορές βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ προκειμένου να αφρατέψει καλά το παγωτό μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή