Εύκολο σπιτικό fondue σοκολάτας με κρέμα γάλακτος και φρούτα

2015-11-24
fondue-sokolatas
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 10m

Αγαπητές μας φίλες καλησπέρα. Σήμερα, η συνταγή που έχω να σας προτείνω είναι ξεκάθαρα αφιερωμένη στους λάτρεις της σοκολάτας και ευρύτερα του γλυκού. Αποφάσισα, λοιπόν, να προτείνω ένα όχι και τόσο καθημερινό γλυκό, που θα χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο, να προσπαθήσετε ευχάριστα. Αρχικά, με τον όρο φοντύ  αναφερομαστε σε λιωμένα μίγματα (fondue= λιωμένο) που αφορά συνταγές της γαλλικής κουζίνας κυρίως. Η λιωμένη σοκολάτα εδώ, θα έρθει να πλημυρίσει το σπίτι σας με αρώματα, μεταφέροντας το σπίτι σας στη Γαλλία άλλης εποχής. Τέλος, το φοντύ σοκολάτας μία πολύ ωραία για να το συνοδέυσετε είναι οι ξηροί καρποί αλλά και κομμάτια φρούτων. Πραγματικά δεν θα πιστεύετε στο αποτέλεσμα που θα έχετε, θα το λατρέψετε. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 1/2 κούπα Κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2-3 κουταλιές σούπας από το αγαπημένο σας λικέρ
  • 3 κουταλιές της σούπας Κρέμα γάλακτος αν χρειαστούν
  • λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους
  • φρούτα της αρεσκείας σας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά και αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας το λικέρ, τους ξηρούς καρπούς και κρατάμε το μίγμα ζεστό σε ένα πυρέξ πάνω από ένα κερί.

Βήμα 3

Τέλος την υπόλοιπη κρέμα την κρατάμε και τη ρίχνουμε μέσα όταν αρχίζει να πήζει το μίγμα. Είμαστε έτοιμη να βουτήξουμε τα φρούτα μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή