Εύκολο carrot cake με γλάσο

2016-01-10
Carrot cake με γλάσο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Αγαπημένη μου φίλη, σε παροτρύνω να ακολουθήσεις τη συνταγή που σου παρουσιάζω στην παρακάτω σελίδα και να φτιάξεις το πιο τέλειο, νόστιμο, εύκολο και λαχταριστό carrot cake με γλάσο που υπάρχει. Η διαδικασία καθώς και τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά, αρκεί να τα ακολουθήσεις κατά γράμμα. Πρώτα λοιπόν χτυπάμε όλα μαζί τα συστατικά του κέϊκ στον κάδο του μίξερ και αφού μεταφέρουμε το μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήσουμε το κέϊκ τότε το γλασάρουμε αλείφοντας την επιφάνεια του με μία στρώση της αγαπημένης μας μαρμελάδας και περιχύνοντας από πάνω τη χτυπημένη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού. Το αποτελέσμα πίστεψε με θα ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Αν έχεις παιδάκια τότε τί καλύτερο από ένα μικρό βοηθό στην κουζίνα, είναι κάτι που θα το ευχαριστηθείτε πολύ. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • 300 γραμ. καρότα τριμμένα
  • 300 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. κόρν φλάουρ
  • 40 γραμ. λικέρ
  • Για το γλάσο:
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 40 γραμ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • 80 γραμ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτω τοχυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κόρν φλάουρ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέϊκιν πάουντερ, το καρότο, την αμυγδαλόψιχα και το λικέρ χτυπώντας τα υλικά μου σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.

Βήμα 2

Αμέσως μετά χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μάι υπέροχη μαρέγκα την οποία θα ενώσουμε με το προηγούμενο μείγμα ακολουθώντας απαλές και αργές, κυκλικές κινήσεις στο ανακάτεμα.

Βήμα 3

Τέλος μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε μία καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4

Αφού βγάλουμε το κέϊκ από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια του με μαρμελάδα της επιλογής μας και παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπόλ το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές γλάσο με το οποίο γλασάρουμε το κέϊκ.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή