Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα σε φύλλο και εύκολη γέμιση

2015-06-14
Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Η συνταγή που σου παραθέτω παρακάτω είναι η αγαπημένη των παιδιών μου και δεν είναι άλλη από σπιτική ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα σε φύλλο και εύκολη γέμιση. Πρόκειται για μία λαχταριστή πρόταση που είναι από τις καλύτερες προτάσεις για ζαμπονοκασερόπιτα καθώς έχει πολύ πλούσια γεύση, η οποία οφείλεται στη γέμιση της πίτας με ζαμπόν και κασέρι. Φυσικά εσύ μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε παραλλαγή προσθέτοντας επιπλέον τυριά ή και οποιοδήποτε άλλο υλικό της αρεσκείας σου όπως για παράδειγμα πιπεριές, μανιτάρια κλπ. Περιμένω να δοκιμάσεις να τη φτιάξεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου στον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 αυγά
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κιλό κασέρι τριμμένο
  • 1/2 κιλό ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • βούτυρο λιωμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μακρόστενο και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του φύλλου και απλώνουμε τη γέμιση (δηλ. το τριμμένο κασέρι με το ψιλοκομμένο ζαμπόν).

Βήμα 3

Σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, βουτυρώνουμε εκ νέου την επιφάνεια της πίτας μας και χαράσουμε κομμάτια με το μαχαίρι.

Βήμα 4

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή