Ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κουρού της Ασπασίας

2015-10-08
zamponotyropita-me-fullo-kourou
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 45m

Η πρόταση που σου στέλνω παρακάτω, πρόκειται για μία παραλλαγή από τις κλασικές συνταγές με ζαμπονοτυρόπιτα που έχει ώς βάση της το φύλλο κουρού. Πολύ νόστιμη, γρήγορη και με λίγα υλικά, η πρόταση αυτή μου την έφτιαξε η γειτόνισα και φίλη μου και από τότε την χρησιμοποιώ και την φτιάχνω αρκετά συχνά. Ο συνδυασμός του φύλλου κουρού με το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, και το κίτρινο τυρί δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα ευχαριστήσει όσους δοκιμάσουν την συνταγή καθώς είναι γευστικότατη με πολύ απλά υλικά. Είναι μια σύνταγη μιας πιίτας που σίγουρα θα σου λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που δεν μπορείς να αφιερώσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα. Καλή μαγειρική και καλή σου όρεξη.

Υλικά

  • 1 φύλλο κουρού
  • ½ κούπας κρέμα γάλακτος
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες τυρί γκούντα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στρώνουμε το φύλλο κουρού.

Βήμα 2

Παίρνουμε τη μισή ποσότητα της συνταγής κρέμα γάλακτος, την απλώνουμε σε ένα μέρος τπυ φύλλου, τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν, από πάνω το τυρί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε με το ελεύθερο μέρος του φύλλου, λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή