Ζαμπονοτυρόπιτα στριφτή με φέτα στο φούρνο

2015-10-26
zamponotyropita-strifth
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Η αγαπημένη σε όλους ζαμπονοτυρόπιτα έχει πολλούς τρόπους παρασκευής ένας από αυτόυς είναι το να έχει σχήμα στριφτό. Η πρόταση παρακάτω λοιπόν αφορά την στριφτή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας που σε συνδυασμό με τη φέτα, το κασέρι, τα αυγά, το βούτυρο και τα μυρωδιά δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό. Μπορείς να την σερβίρεις σαν το ορεκτικό ενός γεύματος ή και σαν ένα από τα γεύματα της ημέρας σου συνοδεύοντας το με μια νόστιμη σαλάτα. Η συνταγή αυτή σίγουρα θα εντυπωσιάσει και λόγω γέυσης αλλά και λόγω εμφάνισης και σου συνιστώ να την ετοιμάσεις και να την απολαύσεις. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 4 αβγά
  • πιπέρι
  • φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα
  • 400 γρ. κασέρι
  • 500 γρ. γάλα
  • 100 γρ. ζαμπόν

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα καθώς και το ταψί που θα τοποθετήσουμε την πίτα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ζαμπόν, τρίβουμε τη φέτα, το κασέρι, το γάλα, τα αυγά, το πιπέρι και ανακατεύουμ επολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Μόλις το μίγμα έιναι έτοιμο, παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το γεμίζουμε διαγωνίως με τη γέμιση, το διπλώνουμε σαν σαλάμι, το στρίβουμε από τη γωνία γύρω απότον άξονά του, δημιουργούμε ένα σχήμα σαλιγκαριού και τοποθτούμε το πρώτο μπαστούνισ το ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικάσια και με τα υπόλοιπα φύλλα.

Βήμα 4

Παίρνουμε 2 αυγά, τα χτυπάμε στο μίξερ με το γάλα, περιχύνουμε την πίτα και αφήνουμε το ταψί για 2 ώρες περίπου μέχρι να απορροφήσει το γάλα.

Βήμα 5

Τέλος βάζουμε από ένα κομμάτι βούτυρο σε κάθε κομμάτι, τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή