Ζαχαρομπακλαβάς Πάρου με αμυγδαλόψιχα και σιμιγδάλι

2015-04-11
Ζαχαρομπακλαβάς Πάρου με αμυγδαλόψιχα και σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Ο ζαχαρομπακλαβάς Πάρου με αμυγδαλόψιχα και σιμιγδάλι είναι μια καταπληκτική νησιώτικη συνταγή που σου παρουσιάζω σε αυτή τη σελίδα. Είναι μια διαφορετική πρόταση από τις κλασικές συνταγές για μπακλαβά που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς η βάση του είναι η σιμιγδάλι, περιέχει αμυγδαλόψιχα στην γέμιση και έχει αρκετή έως και πολύ ζάχαρη για να έχει αυτό το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Και η υφή και η γεύση της συνταγής αυτής είναι αξιόλογες και σου προτείνω να το επιβεβαιώσεις δοκιμάζοντας να την φτιάξεις και επικοινωνώντας μαζί μου για οποιαδήποτε απορία σου δημιουργηθεί κατά την ανάγνωση της συνταγής.

Υλικά

  • 1 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ανθόνερο
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα περνάμε από τη μηχανή.

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και το ανθόνερο και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε το μίγμα σε κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 4

Όταν το μίγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 5

Το απλώνουμε σε μάρμαρο, αφού πρώτα πασπαλίζουμε το μάρμαρο με ζάχαρη άχνη.

Βήμα 6

Το στρώνουμε έναν πόντο πάχος, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το κόβουμε κομμάτια.

Βήμα 7

Το αφήνουμε μία μέρα.

Βήμα 8

Το βγάζουμε από το μάρμαρο, το περνάμε δύο φορές με ζάχαρη και είναι έτοιμο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή