Ζελέ καρπούζι

2015-08-10
Ζελέ καρπούζι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Η συνταγή για φανταστικό ζελέ καρπούζι που σου παρουσιάζω παρακάτω μέσα από τον ιστότοπό μας είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές για ζελέ και είμαι σίγουρη ότι θα αποτελέσει το αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας για φέτος το καλοκαίρι και αυτό γιατί πρόκειται για μία πρόταση ιδιαίτερα δροσερή, ανάλαφρη, με πλούσια αρώματα που της χαρίζουν τόσο το καρπούζι όσο και από τα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου ανάλογα με το τι θα προτιμήσεις να εντάξεις στη συνταγή σου, έχει υπέροχο χρώμα, ενώ μπορεί να το φτιάξει κανείς εύκολα και γρήγορα μέσα σε λίγο μόλις λεπτά. Ιδανικά μπορείς να το σερβίρεις οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας . Σου συνιστώ να δοκιμάσεις την πρότασή μου και θα χαρώ να λάβω τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 10 γραμ. χυμό λεμονιού
  • 10 γραμ. ζελατίνη
  • 110 γραμ. νερό
  • 725 γραμ. καρπούζι καθαρισμένο από κουκούτσια και τη φλούδα
  • φρέσκια μέντα ή δυόσμο για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προκειμένου να δημιουργήσουμε το ζελέ καρπούζι πρέπει αρχικά να φτιάξουμε ένα ελαφρύ σιρόπι σιγοβράζοντας το νερό με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και παράλληλα διαλύουμε τη ζελατίνη μέσα σε λίγο κρύο νερό.

Βήμα 3

Χτυπάμε το σιρόπι μαζί με το καρπούζι στο μπλέντερ και ζεσταίνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να φτάσει σε βρασμό οπότε και αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας τη ζελατίνη και το χυμό λάιμ.

Βήμα 4

Ομοιογενοποιούμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο προκειμένου να κρυώσει καλά το ζελέ.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με φρέσκο δυόσμο ή μέντα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή