Ζελέ κυδώνι

2015-08-30
Ζελέ κυδώνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Ακολούθησε τη συνταγή μου για υπέροχο ζελέ κυδώνι όπως στην παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα που ακολουθεί.Πρόκειται για μία από τις νοστιμότερες συνταγές για ζελέ που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας, αποτελούμενη από λίγα και απλά υλικά, ιδιαίτερα δροσερή και οικονομική στην οποία δεν θα μπορέσει κανείς να αντισταθεί. Μάλιστα μπορείς να κάνεις τη δική σου παραλλαγή χρησιμοποιώντας όποιο φρούτο είναι της αρεσκείας σου. Έτσι λοιπόν έχουμε μία άκρως αρωματική, υγιεινή και ανάλαφρη πρόταση που σου συνιστώ να ακολουθήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα χαρώ να λάβω τα μηνύματα σου γράφοντας μου στο χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα που ακολουθεί.

Υλικά

  • ζάχαρη
  • νερό
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 1 κλωναράκι αρμπαρόριζας
  • 6 κυδώνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλύνουμε καλά και καθαρίσουμε τα κυδώνια τα σιγοβράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 40 λεπτά με νερό ίσα να τα σκεπάζει.

Βήμα 2

Μόλις δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους.

Βήμα 3

Για κάθε κούπα από το ζουμί τους ρίχνουμε 3/4 της κούπας ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι όπου αφού βράσουμε το ζελέ για 4 περίπου λεπτά στη συνέχεια προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και το χυμό λεμονιού.

Βήμα 4

Μόλις δούμε ότι το ζελέ μας έχει δέσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σερβίρουμε σε μπολάκια της αρεσκείας μας και ψύχουμε για μερικές ώρες.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή