Ζυμάρι για αφράτο πεϊνιρλί (του Άκη Πετρετζίκη)

2015-03-15
ζυμαρι για πεινιρλι
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε ζυμάρι για αφράτο πεινιρλί (του Άκη Πετρετζίκη), μια ζύμη την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση και να φτιάξετε διάφορες παραλλαγές είτε με κιμά, είτε με τυρί και ζαμπόν είτε με λαχανικά ή και σκέτο βούτυρο. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 φακ. ξερή μαγιά
  • 1 & 1/3 κούπας γάλα χλιαρό
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη

Βήμα 2

Προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε

Βήμα 3

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για ένα τέταρτο

Βήμα 4

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να διπλασιαστεί

Βήμα 6

Το ζυμάρι για πεϊνιρλί είναι έτοιμο για τη γέμιση

 

Tips

  • Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των υλικών στο μισό αν θέλετε λιγότερη ποσότητα
  • Προσθέστε προαιρετικά και λίγη ρίγανη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή