Ζύμη για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια

2015-04-21
Ζύμη για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω στη σελίδα σου παρουσιάζω μία πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις την πιο νόστιμη ζύμη για ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια. Πρόκειται ίσως για την πιο κλασική και αγαπημένη συνταγή μεγάλων και μικρών ενώ κάθε νοικοκυρά ακολουθεί τον δικό της τρόπο προκειμένου να πλάσει μπιφτέκια. Ωστόσο το ιδιαίτερο στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη συνταγή μοναδική είναι πως αντί για μαϊντανό χρησιμοποιούμε ρίγανη αλλά και η προσθήκη της ντομάτας κάνει το μίγμα μας ακόμη πιο ζουμερό απογειώνοντας έτσι το γευστικό μας αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 1/5 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπώλ τοποθετούμε αρχικά τον κιμά και στη συνέχεια ρίχνουμε τριμμένα το κρεμμύδι και την ντομάτα μαζί με τα ζουμιά τους έτσι ώστε να γίνει πιο αφράτο και ζουμερό το μίγμα μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψωμί το οποίο έχουμε μουλιάσει και στραγγίσει, μαζί με αλάτι-πιπέρι το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Βήμα 3

Τέλος ζυμώνουμε πολύ καλά το μίγμα έως ότου ομογενοποιηθεί και αφρατέψει.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • bina

    Τέλεια – τέλεια! και μέσα σε αφράτα ψωμάκια κρις κρις για μπέργκερ, ακόμα καλύτερα! ;)