Ζύμη για κρέπες νηστίσιμες (αλμυρές ή γλυκιές)

2015-01-07
nhstisimi-krepa
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια πολύ καλή συνταγή για ζύμη για κρέπες νηστίσιμες (αλμυρές ή γλυκιές). Νόστιμες κρέπες ακόμα και την περίοδο της νηστείας. Είναι επίσης κατάλληλες για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη και στο αυγό. Συνδυάστε τις με μέλι και κανέλα, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, καρύδια ή τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας και δώστε ποικιλία στην περίοδο της νηστείας.

Υλικά

  • 400 γρ. νερό κρύο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • 1/8 κουτ. γλυκού αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να πάρετε έναν αραιό χυλό

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια έως δυνατή φωτιά

Βήμα 3

Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε 60 μλ. από τη ζύμη στο τηγάνι και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού η ζύμη και να σχηματιστεί η κρέπα

Βήμα 4

Η πρωτότυπη και γευστική ζύμη για κρέπες νηστίσιμες (αλμυρές ή γλυκιές) είναι έτοιμη

 

Tips

Μπορούν να γίνουν αλμυρές αν προσθέσετε ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Διατηρούνται στο ψυγείο για 3 ημέρες

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή