Ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο

2015-01-03
zumi-gia krepes-xwris-gala
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Απολαύστε νόστιμες κρέπες με αυτή τη συνταγή για ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη αλλά και για όλους τους υπόλοιπους αυτή η συνταγή είναι τόσο νόστιμη που δεν θα καταλάβετε τη διαφορά! Δοκιμάστε τις με την αγαπημένη σας γέμιση και θα έχετε μια αυθεντική εμπειρία κρέπας χωρίς ίχνος λακτόζης!

Υλικά

  • 250 γρ.αλεύρι
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεγάλα αυγά
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 480 ml κρύο νερό
  • 3 κουτ. σούπας λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το νερό

Βήμα 2

Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι ,τα ρίχνουμε στο μίγμα με τα αυγά και τέλος προσθέτουμε το λάδι

Βήμα 3

Ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε έναν αραιό χυλό

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια έως δυνατή φωτιά

Βήμα 5

Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε 60 μλ από τη ζύμη στο τηγάνι και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι ώστε να απλωθεί παντού η ζύμη και να σχηματιστεί η κρέπα

Βήμα 6

Ψήνουμε για μισό λεπτό μέχρι να πάρει το κάτω μέρος της κρέπας χρυσοκίτρινο χρώμα

Βήμα 7

Τη γυρνάμε και την αφήνουμε 15-20 δευτερόλεπτα να ροδίσει και από την άλλη πλευρά

Βήμα 8

Λαδώνουμε και πάλι το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία

Βήμα 9

Η ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα και χωρίς βούτυρο είναι έτοιμη

 

Tips

Αν θέλετε γλυκές κρέπες , απλά προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη στη ζύμη

Μπορείτε να φυλάξετε τη ζύμη στο ψυγείο έως και δύο ημέρες μετά την παρασκευή τους

Αν θέλετε προσθέστε κομματάκια μαύρης σοκολάτας στη ζύμη

Για πιο αφράτες κρέπες μπορούμε να αφήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ‘’ξεκουραστεί’’ για 1 ώρα. Μόλις τη βγάλουμε αραιώνουμε με μια κουταλιά της σούπας γάλα

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή