Ζύμη για κρουασάν σοκολάτας εύκολη και αφράτη με μαγιά

2015-05-21
Ζύμη για κρουασάν
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Τι καλύτερο από το να φτιάξεις σπιτική ζύμη για κρουασάν σοκολάτας εύκολη και αφράτη με μαγιά χρησιμοποιώντας ως οδηγό τη συνταγή που σου παραθέτω στη παρακάτω σελίδα. Το μόνο που θα χριεαστείς είναι λίγη από την υπομονή σου καθώς το ζυμάρι μας θα χρειαστεί το χρόνο του για να φουσκώσει και να είναι έτοιμο καθώς και τα πιο αγνά υλικά σου. Τη ζύμη για κρουασανάκια μπορείς να την φτιάξεις, να την αποθηκεύσεις στην κατάψυξη και να τη χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις φτιαχνοντας λαχταριστά κρουασάν με γέμιση ή χωρίς, ανάλογα τα γούστα σου.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 300 ml γάλα
  • 240 γραμ. βούτυρο
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάω με χαμηλή ένταση το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Προσθέτω τα αυγά ένα ένα, στη συνέχεια το γάλα χλιαρό, τη μαγιά και το αλάτι. αναμειγνύοντας διαρκώς μέχρι που ρίχνω και το αλεύρι σιγά σιγά.

Βήμα 3

Αναμειγνύω όλα μαζί τα υλικά έως ότου γίνει το μείγμα μου μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 4

Σκεπάζω τη ζύμη και την αφήνω να διπλασιάσει τον όγκο της σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Σε αυτό το σημείο μπορώ να αποθηκεύσω τη ζύμη μου στην κατάψυξη για όσο καιρό θέλω κλεισμένη με μία μεμβράνη.

Βήμα 6

Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη ζύμη μου σε μακρόστενο φύλλο το οποίο κόβω σε 2 λωρίδες σχηματίζοντας σε κάθε λωρίδα 3 τρίγωνα κομμάτια.

Βήμα 7

Τυλίγω το κάθε τρίγωνο ρολάροντας από την μεγαλύτερη επιφάνεια προς τη μικρότερη.

Βήμα 8

Στρέφω τις άκρες προς τα μέσα σε σχήμα μεσοφέγγαρου.

Βήμα 9

Και σε αυτό το σημείο μπορώ να αποθηκεύσω ατομικά τα κρουασανάκια μου στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλω και να τα ψήσω όποτε θέλω.

Βήμα 10

Τοποθετώ τα κρουασανάκια μου σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή