Ζύμη για λαζάνια

2015-01-22
suntagi-gia-lazania
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια κλασική συνταγή για να φτιάξετε ζύμη για λαζάνια με αυγό με τον παραδοσιακό ιταλικό τρόπο. Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι μια ωραία αλλαγή απο τα συσκευασμένα και αξίζουν τον κόπο και τον χρόνο που θα ξοδέψετε. Μην χάσετε αυτή την συνταγή με τίποτα!

Υλικά

  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι σε ενα μπωλ

Βήμα 2

Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα ρίχνουμε στην μέσα

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν ενιαία μάζα και μετά ζυμώνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 5

Αν το μίγμα είναι πολύ σκληρό ρίχνουμε λίγο νερό ενω αν είναι πολύ μαλακό λίγο αλεύρι

Βήμα 6

Φτιάχνουμε με την ζύμη μια μπάλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για 15 λεπτά

Βήμα 7

Κάνουμε την ζύμη ρολό και κόβουμε κομματια για να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα με την μηχανή για ζυμαρικά

Βήμα 8

Πρώτα χρησιμοποιούμε την ρύθμιση για να φτιάξουμε φύλλα όσο λεπτά θέλουμε και μετα κόβουμε με ενα μαχαίρι δίνοντας το μέγεθος που θέλουμε

Βήμα 9

Η ζύμη για λαζάνια είναι έτοιμη!

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή