Ζύμη για πιροσκί με λουκάνικο

2014-11-13
ζυμη για πιροσκι με λουκανικο
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:50 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξεις ζύμη για πιροσκί με λουκάνικο, ένα πολύ ωραίο ρώσικο ορεκτικό που μπορεί να έχει αρκετές θερμίδες είναι όμως πεντανόστιμο. Αν το καταναλώσουμε με μέτρο το πρωί, στο γραφείο ή σε μια εκδρομή τότε δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε τύψεις! Είναι ιδανικό για πάρτι και εορταστικό τραπέζια και σίγουρα θα το προτιμήσουν όλοι! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 5 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 φακ. μαγιά ξερή
  • 1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • 1 φλιτζ. νερό χλιαρό
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτ.σούπας αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε το βούτυρο

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μείγμα αυτό με το γάλα, ζάχαρη και το αυγό χτυπημένο

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπολ βάοζυμε το αλεύρι και το αλάτι

Βήμα 4

Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το υγρό μείγμα

Βήμα 5

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει

Βήμα 6

Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει

Βήμα 7

Σε ένα πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη

Βήμα 8

Τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη

Βήμα 9

Βάζουμε τη γέμιση και τα αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένα

Βήμα 10

Η ζύμη για πιροσκί με λουκάνικο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αυτή η ζύμη ταιριάζει με γέμιση λουκάνικα κοκτέιλ ή Φρανκφούρτης και τηγανίζεται σε λάδι
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πιο απλή γέμιση με ζαμπόν ή τυριά
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή