Ζύμη για πιροσκί στο φούρνο με αυγά και γάλα

2014-11-09
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΡΟΣΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις ζύμη για πιροσκί στο φούρνο με αυγά και γάλα, ένα πολύ νόστιμο πιάτο για όλη την οικογένεια. Συνήθως το πιροσκί έχει πολλές θερμίδες όμως αν δεν το τηγανίσεις και το φτιάξεις στο φούρνο θα γλιτώσεις πάρα πολλές και θα το κάνεις πιο ελαφρύ για τα παιδιά αλλά και για σένα αν προσέχεις τα κιλά σου. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 αυγό & 1 κρόκος
  • 1 κούπα χλιαρό γάλα
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα

Βήμα 2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με το αλεύρι, το αλάτι και ένα αυγό χτυπημένο

Βήμα 3

Ζυμώνουμε καλά και σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα

Βήμα 4

Την αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα

Βήμα 5

Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά

Βήμα 6

Ανοίγουμε τη ζύμη και βάζουμε τη γέμιση

Βήμα 7

Κλείνουμε, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στο φούρνο

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 9

Η ζύμη για πιροσκί στο φούρνο με αυγά και γάλα είναι έτοιμη

 

Tips

 

  • Μην βάλεις όλο το αλεύρι αλλά σταδιακά όσο πάρει μέχρι να γίνει μαλακιά η ζύμη
  • Χρησιμοποίησε όποια ζύμη σου αρέσει!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή