Ζύμη για φρέσκα σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια (ζυμαρικά) με σιμιγδάλι χωρίς αυγά

2015-01-19
zumi-gia-zumarika
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε ζύμη για φρέσκα σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια (ζυμαρικά) με σιμιγδάλι χωρίς αυγά πολύ εύκολα και με μόνο 3 υλικά. H απόλαυση του να τρώμε τα δικά μας χειροποίητα ζυμαρικά είναι πολύ μεγαλύτερη απο άποψη ποιότητας, γεύσης και διαδικασίας. Χρησιμοποιήστε αυτή την ζύμη για να φτιάξετε όλων των ειδών τα σχήματα και μεγέθη ζυμαρικών και θα αποζημιωθείτε με το παραπάνω.

Υλικά

  • 335 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 γρ. αλάτι
  • 120 μλ. ζεστό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ενα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή, μαλακή ζύμη

Βήμα 3

Προσθέτουμε νερό αν η ζύμη μας φαίνεται πολύ ξηρή

Βήμα 4

Σχηματίζουμε μια μπάλα με την ζύμη και την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια

Βήμα 5

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά

Βήμα 6

Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια για να την δουλέψουμε πιο εύκολα

Βήμα 7

Χρησιμοποιούμε την μηχανή για μακαρόνια έχοντας τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης σκεπασμένα για να μην στεγνώσουν

Βήμα 8

Η ζύμη για φρέσκα σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια (ζυμαρικά) με σιμιγδάλι χωρίς αυγά είναι έτοιμη

 

Tips

Βράζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή