Ζύμη τάρτας με λάδι χωρίς αυγό και βούτυρο

2014-12-07
zumi-tartas-me-ladi
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πρωτότυπη συνταγή για να φτιάξετε εύκολα ζύμη τάρτας με λάδι χωρίς αυγό και βούτυρο. Είναι γνωστό πως το ελαιόλαδο περιέχει πολύ καλής ποιότητας λιπαρά και άφθονη βιταμίνη Ε. Τι θα γίνει λοιπόν αν αντικαταστήσουμε το βούτυρο που κλασικά μπαίνει στην ζύμη μιας τάρτας με το λάδι που έχουμε σε αφθονία στην Ελλάδα; Δοκιμάστε οπωσδήποτε την συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά

  • 125 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 60 μλ. ελαιόλαδο
  • 120 μλ. κρύο νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το θυμάρι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι

Βήμα 3

Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε με το κουτάλι

Βήμα 4

Αρχίζουμε να το ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια μπάλα απο το ζυμάρι μας

Βήμα 5

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο για την τάρτα και κάθε φορά που αρχίζει να κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι

Βήμα 6

Βάζουμε λίγο λάδι σε ενα ταψί 28 με 30 εκατοστών και μεταφέρουμε το φύλλο

Βήμα 7

Κόβουμε τις ακρούλες που περισσεύουν και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 8

Βάζουμε την γέμιση που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 -25 λεπτά

Βήμα 9

Η ζύμη τάρτας με λάδι χωρίς αυγό και βούτυρο είναι έτοιμη

 

Tips

Αντικαταστήστε το θυμάρι με άλλο βότανο της αρεσκείας σας

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή