Ηπειρώτικη λαδόπιτα με πορτοκάλι και σιμιγδάλι εύκολη και γλυκιά

2015-04-18
Ηπειρώτικη λαδόπιτα με πορτοκάλι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Στη σελίδα που ακολουθεί θα βρεις μία άκρως παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις ηπειρώτικη λαδόπιτα με πορτοκάλι και σιμιγδάλι εύκολη και γλυκιά. Πρόκειται για ένα από τα ντόπια και πολυαγαπημένα γλυκά που δοκιμάζει κανείς όταν επισκέπτεται την υπέροχη Ήπειρο. Το γλυκό μας είναι πολύ εύκολα στην εκτέλεση ενώ αποτελείται από αγνά υλικά που κάθε νοικοκυρά έχει στο ντουλάπι της ανά πάσα στιγμή. Είναι ιδανική επιλογή για όσους νηστεύουν αλλά και τέλειο πρωινό. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλιά σου στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/5 κιλό λάδι
  • 1/5 κιλό νερό
  • 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1/5 κιλό αλεύρι
  • 1/5 κιλό ζάχαρη
  • 250 γραμ. σιμιγδάλι χοντρό
  • αμύγδαλα χονροκοπανισμένα
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας, μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τον φυσικό χυμός πορτοκαλιού έως ότου πάρουν μία καλή βράση.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μίγμα μας.

Βήμα 3

Σε ένα ταψί το οποίο έχουμε πασπαλίσει καλά με σουσάμι, αδειάζουμε ομοιόμορφα το μίγμα της κατσαρόλας ενώ στη συνέχεια το χαράζουμε σε κομμάτια.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι την επιφάνεια του ταψιού.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς έως ότου πάρει χρώμα το γλυκό μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή