Θαλασσινά με σάλτσα και ρύζι στην κατσαρόλα

2014-03-12
Θαλασσινά με σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετικά νόστιμη και νησιώτικη συνταγή για να φτιάξεις θαλασσινά με σάλτσα στην κατσαρόλα σου παρουσιάζω παρακάτω. Μπορείς να βάλεις διαφόρων ειδών θαλασσινά και να τα συνοδέψεις με ρύζι και θα έχεις ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό πιάτο. Δοκίμασε την συνταγή και αν πειραματιστείς, μοιράσου μαζί μου το αποτέλεσμα, στα σχόλια παρακάτω.

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 κιλό μύδια
  • 1/2 κιλό καλαμαράκια
  • 3 σουπιές
  • 1 χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 ποτήρια ρύζι καλό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε πολύ καλά όλα τα θαλασσινά, τα πλένουμε και τα βράζουμε, το κάθε ένα χωριστά.

Βήμα 2

Κρατάμε το ζουμί μόνο από τα μύδια.

Βήμα 3

Κόβουμε σε κομμάτια τις σουπιές και το χταπόδι, κόβουμε σε φέτες τα καλαμαράκια και τις γαρίδες στη μέση καθαρισμένες.

Βήμα 4

Σε κατσαρόλα ξύνουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με το μισό λάδι, προσθέτουμε και όλα τα θαλασσινά και τα τσιγαρίζουμε.

Βήμα 5

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το άλλο μισό λάδι και καβουρδίζουμε το ρύζι μέχρι να ξανθίσει.

Βήμα 6

Προσθέτουμε δυο ποτήρια ζωμό από τα μύδια και άλλα τέσσερα ποτήρια νερό ζεστό, ρίχνουμε και τα θαλασσινά, λίγο αλάτι και πιπέρι, τα γυρίζουμε καλά καλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώσπου να πιει το ρύζι το νερό του.

Βήμα 7

Τα θαλασσινά με σάλτσα σερβίρονται και ζεστά και κρύα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή