Θρακιώτικοι Κεφτέδες

2013-07-15
θρακιωτικοι κεφτεδες
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια παραδοσιακή, γνήσια συνταγή από τη Θράκη. Οι θρακιωτικοι κεφτεδες θα σε συναρπάσουν με το υπέροχο άρωμά τους καθώς και με την υπέροχα νόστιμη γεύση τους. Μια συνταγή ιδανική για όλη την οικογένεια. Ένας μοναδικός μεζές που ταιριάζει απίθανα με ένα καλό κρασάκι καθώς και με μια παγωμένη μπύρα, ειδικά τις μέρες του καλοκαιριού. Εύκολη συνταγή που σίγουρα θα φτιάξεις πολλές φορές. Δοκίμασέ την και μετά μην ξεχάσεις να μου γράψεις τα σχόλιά σου εδώ παρακάτω στη σελίδα.

 

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
  • 1 φέτα ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μουλιασμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ τομάτας
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 2 αυγά χτυπημένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύεις όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώνεις πολύ καλά.

Βήμα 2

Πλάθεις τους κεφτέδες σου σε ότι σχήμα θέλεις αλλά σε μεσαίο μέγεθος.

Βήμα 3

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

Βήμα 4

Βγάζεις σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το λάδι.

Βήμα 5

Συγχαητήρια οι θρακιωτικοι κεφτεδες σου είναι έτοιμοι. Καλή απόλαυση.

 

Tips

  • Όσο πιο καλά πλάσεις τον κιμά τόσο πιο αφράτοι θα βγουν οι κεφτέδες σου.
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή