Ιμάμ Αργυρώς

2014-04-27
Ιμαμ αργυρως
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Το Ιμάμ Αργυρώς είναι πεντανόστιμο! Δοκίμασε την συνταγή και μαγείρεψε ένα εντυπωσιακό φαγητό!

Υλικά

  • 10 μέτριες μελιτζάνες
  • 6 κρεμμύδια άνυδρα ψιλοκομμένα
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 ντομάτες ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος

Βήμα 2

Τις χαράζουμε και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα

Βήμα 3

Βάζουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι

Βήμα 5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 6

Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ταψί

Βήμα 7

Από πάνω ρίχνουμε τη γέμιση

Βήμα 8

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό

Βήμα 9

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα

Βήμα 10

Το ιμάμ Αργυρώς είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Μπορείς να τηγανίσεις τις μελιτζάνες αλλά το φαγητό θα βγει πιο βαρύ!
  • Σέρβιρε με φέτα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή