Ισλί κεμπάπ με κιμά

2015-01-04
ισλι κεμπαπ
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ισλί κεμπάπ με κιμά, ένα νόστιμο ανατολίτικο πιάτο που θυμίζει σε γεύση τον μουσακά, με πολύ πλούσιο άρωμα και εξαιρετική γεύση. Το ισλίμ κεμπάπ μπορεί να σερβιριστεί σε ένα εορταστικό τραπέζι με επιτυχία αφού είναι πολύ εντυπωσιακό αλλά και πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2-4 ντομάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες
  • 2/3 κούπας λάδι κανόλα
  • Μισό κιλό κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/3 κούπας ζεστό νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε λωρίδες

Βήμα 2

Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για ένα τέταρτο

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά, με το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 5

Πλάθουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μείγμα

Βήμα 6

Πλάθουμε σε μπάλες σε μέγεθος δαμάσκηνου

Βήμα 7

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε τα ισλί σε αντικολλητικό για 15 λεπτά

Βήμα 8

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 9

Σε ένα πιάτο βάζουμε δύο λωρίδες μελιτζάνας σταυρωτά

Βήμα 10

Στο κέντρο τους βάζουμε το μείγμα του κιμά και το τυλίγουμε με τις μελιτζάνες

Βήμα 11

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα τοποθετούμε σε πυρέξ

Βήμα 12

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς

Βήμα 13

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τη μια κούπα τριμμένη ντομάτα με το λάδι κανόλα

Βήμα 14

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τη μια κούπα τριμμένη ντομάτα με το λάδι κανόλα

Βήμα 15

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά

Βήμα 16

Σερβίρουμε τα ισλίμ κεμπάπ με τη σάλτσα και με μια οδοντογλυφίδα βάζουμε πάνω από το καθένα ένα κομμάτι ντομάτας και ένα κομμάτι πιπεριές

Βήμα 17

Τα ισλί κεμπάπ με κιμά είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείτε να σερβίρετε σαν κυρίως πιάτο αλλά και σαν ορεκτικό!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή