Ισλί κεφτέ (κιοφτέ) με πιλάφι ή πλιγούρι

2015-01-11
ισλι κεφτε
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε ισλί κεφτέ με πιλάφι ή πλιγούρι, ένα νόστιμο πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα εορταστικό τραπέζι και σε επίσημες περιστάσεις. Μια παραδοσιακή συνταγή με πάντα πετυχημένο αποτέλεσμα που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό τόσο για τραπέζια όσο και για ένα επίσημο μπουφέ. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς από μοσχάρι
  • 5-6 κρεμμύδια
  • 1,5 κούπα μαργαρίνη
  • Αλάτι-μαύρο πιπέρι
  • Πιπέρι κόκκινο
  • Μισό κιλό άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. πλιγούρι
  • Χυμός από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε με τον κιμά και αλάτι

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να απορροφηθούν όλα τα υγρά

Βήμα 3

Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και βούτυρο για να σοταριστεί ο κιμάς

Βήμα 4

Βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει το μείγμα

Βήμα 5

Όταν κρυώσει πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε σε πιατέλα

Βήμα 6

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για τα αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν

Βήμα 7

Αναμειγνύουμε τον άπαχο κιμά με το πλιγούρι και τα χωρίζουμε σε 4 μέρη

Βήμα 8

Παίρνουμε το κάθε μέρος και ζυμώνουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι, λίγο νερό και αλάτι

Βήμα 9

Όταν έχουν ένα εύπλαστο σχήμα με βρεγμένα χέρια ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι από το μείγμα σε λεπτή ζύμη και καλύπτουμε τα μπαλάκια του παγωμένου κιμά

Βήμα 10

Το κλείνουμε καλά με νερό και αφήνουμε πάλι σκεπασμένα στην κατάψυξη μέχρι να τα μαγειρέψουμε

Βήμα 11

Τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και χυμό λεμόνι για 5-10 λεπτά

Βήμα 12

Τα ισλί κεφτέ με πιλάφι ή πλιγούρι είναι έτοιμα

 

Tips

  • Τον κιμά που θα χρησιμοποιήσετε για το περίβλημα ζητήστε να έχει περαστεί 3 φορές από την μηχανή του κιμά και να είναι άπαχο το κρέας
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή