Ισλί μελομακάρονα με σιρόπι (της Βέφας)

2014-12-11
ισλι βέφας
  • Σερβίρεις : 40
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, τα ισλί μελομακάρονα με σιρόπι (της Βέφας) είναι τέλειο γλύκισμα για το γιορτινό τραπέζι. Μια πολύ καλή συνταγή που εγγυάται ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα για νόστιμα, τριφτά ισλί όπως πρέπει να είναι. Μοιάζουν με τα μελομακάρονα είναι όμως λιγότερο βρεγμένα με σιρόπι και γίνονται πιο τραγανιστά. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 850 – 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φυτική μαργαρίνη
  • 1 κούπα νερό
  • 4 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1,5 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ.σούπας κανέλα
  • Μισό κουτ.γλ. γαρύφαλλο
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 2,5 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγειρική σόδα

Βήμα 2

Κάνουμε μια λακκούβα μέσα στο μπολ και ρίχνουμε τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο και το νερό

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι παίρνοντας αλεύρι από γύρω-γύρω

Βήμα 4

Πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και τη χωρίζουμε σε 40-50 μικρές μπάλες

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα καρύδια και δυο κουταλιές ζάχαρη

Βήμα 6

Ανοίγουμε κάθε μπάλα στην παλάμη και βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση

Βήμα 7

Κλείνουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί

Βήμα 8

Τα χαράσσουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 170-180 βαθμούς

Βήμα 9

Όταν κρυώσουν τα τρυπάμε με μια βελόνα

Βήμα 10

Όταν κρυώσουν τα τρυπάμε με μια βελόνα

Βήμα 11

Περιχύνουμε τα ισλί με το σιρόπι και τα σερβίρουμε

Βήμα 12

Τα ισλί μελομακάρονα με σιρόπι (της Βέφας) είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείτε να πασπαλίσετε με επιπλέον καρύδια
Τύπος Συνταγής: Ετικέτες:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή