Ιταλική εύκολη και σπιτική πίτσα καρμπονάρα και λίγα υλικά

2015-01-15
pizza-carbonara
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια τέλεια συνταγή για Ιταλική εύκολη και σπιτική πίτσα καρμπονάρα και λίγα υλικά που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κλασικού ιταλικού πιάτου. Η καρμπονάρα πήρε το όνομά της απο τους εργάτες του κάρβουνου (carbonari) που ετοίμαζαν το γεύμα τους με υλικά εύκολα στην ύπαιθρο την ώρα του διαλείμματός τους. Αυγά, τυρί, πανσέτα και πάστα για ενα θρεπτικό πιάτο γεμάτο πρωτείνη και υδατάνθρακές. Εμείς αντικαταστήσαμε τα μακαρόνια με ζύμη για πίτσα και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Υλικά

  • Ζύμη για πίτσα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 100 γρ πανσέτα σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC

Βήμα 2

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές λωρίδες και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 20 λεπτά

Βήμα 3

Βράζουμε για 5 λεπτά και τα στεγνώνουμε

Βήμα 4

Απλώνουμε την ζύμη σε ενα ταψί λαδωμένο

Βήμα 5

Ρίχνουμε το πεκορίνο και απο πάνω τα κρεμμύδια και την πανσέτα

Βήμα 6

Τρίβουμε πιπέρι και περιχύνουμε με 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Βήμα 7

Ψήνουμε για 5 λεπτά και την βγάζουμε

Βήμα 8

Σπάμε δυο αυγά και ψήνουμε για άλλα 8

Βήμα 9

Η Ιταλική εύκολη και σπιτική πίτσα καρμπονάρα και λίγα υλικά είναι έτοιμη.

 

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή