Ιταλική ζύμη για μακαρόνια χωρίς αυγά

2015-06-17
Ζύμη για φρέσκα ζυμαρικά χωρίς αυγά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4m
  • Έτοιμη σε : 45m

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παρουσιάζω τον τρόπο για να φτιάξεις μόνος σου σπιτική Ιταλική ζύμη για μακαρόνια χωρίς αυγά, με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Πρόκειται για μία αυθαιντική ιταλική συνταγή που θα φυλάξεις στο συρτάρι σου και θα ακολουθείς κάθε φορά που θα θέλεις να δημιουργήσεις την πιο νόστιμη, σπιτική μακαρονάδα που υπάρχει.Μπορείς να συνοδεύσεις τα ζυμαρικά σου με όποια σάλτσα εσύ επιλέξεις ή ακόμη μπορείς να τα καταναλώσεις σκέτα με ένα καλό τυρί τριμμένο και λίγο βουτυράκι για άρωμα. Ακολούθησε τα πολύ απλά βήματα που θα βρεις παρακάτω και στείλε μου τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι τύπου 550 ή για όλες τις χρήσεις
  • 240 ml νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπόλ ή τσον πάγκο της κουζίνας κοσκινίζουμε το αλεύρι κρατώντας μία κούπα στην άκρη.

Βήμα 2

Δημιουργούμε στη μέησ μία μικρή λακουβίτσα μέσα στην οποία ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το νερό αναμειγνύοντας με τα χέρια μας τα υλικά.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε, προσθέτοντας τώρα και το αλεύρι που κρατήσαμε στην άκρη, σιγά σιγά.

Βήμα 4

Όταν η ζύμη μας πια γίνει ελαστική και ξεκολλάει από τα χέρια την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 5

Αμέσως μετά παίρνουμε κομμάτι κομμάτι από τη ζύμη και είτε το ανοίγουμε στην ειδική μηχανή για ζυμαρικά, είτε με τον αλευρωμένο πλάστη μας.

Βήμα 6

Αφήνουμε όλα τα φύλλα που ανοίξαμε να ξεκουραστούν για 5 με 10 λεπτά.

Βήμα 7

Κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε και απλώνουμε τα ζυμαρικά μας σε μία πετσέτα με αλεύρι προκειμένου να στεγνώσουν για μερικά μόνο λεπτά.

Βήμα 8

Αμέσως μετά είναι έτοιμα για βράσιμο σε μία κατσαρόλα με μπόλικο βραστό αλατισμένο νερό και μόνο για 4-5 λεπτά μέχρι τη στιγμή δηλαδή που θα ανέβουν στην επιφάνεια.

Βήμα 9

Σουρώνουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα που θέλουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή