Ιταλική παραδοσιακή γνήσια πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα και λεπτή ζύμη

2015-01-11
pizza-margarita
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια κλασική συνταγή για Ιταλική παραδοσιακή γνήσια πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα και λεπτή ζύμη που θα ικανοποιήσει τους πάντες. Αυτή η απλή συνταγή που έχει κατα βάση μονο ντομάτα και τυρί κερδίζει με την απλότητά της και γίνεται βάση για πιο ιδιαίτερες γεύσεις. Φτιάξτε στο σπίτι μόνοι σας λοιπόν πίτσα για τα παιδιά σας με αγνά υλικά, γλιτώστε χρήματα και κερδίστε στην ποιότητα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • Ζύμη για πίτσα
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Μερικά φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 2 μικρές ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 ºC

Βήμα 2

Βάζουμε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και αλείφουμε με το λάδι

Βήμα 3

Απλώνουμε το σκόρδο, την μοτσαρέλα και τις ντμάτες πάνω στην ζύμη

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον βασιλικό

Βήμα 5

Ψήνουμε την πίτσα για 10 λεπτά

Βήμα 6

Πσπαλίζουμε με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βήμα 7

Η Ιταλική παραδοσιακή γνήσια πίτσα μαργαρίτα με σάλτσα και λεπτή ζύμη είναι έτοιμη.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή