Ιταλική σαλάτα με προσούτο, πεπόνι και μαρούλι

2015-02-23
σαλατα με πεπονι και προσουτο
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε Ιταλική σαλάτα με προσούτο, πεπόνι και μαρούλι, ένα ιδιαίτερο πιάτο που σερβίρεται κυρίως ως ορεκτικό αλλά μπορεί να προσφερθεί και ως σαλάτα σε ένα επίσημο τραπέζι. Οι αντίθετες γεύσεις γλυκού και αλμυρού συνδυάζονται τέλεια σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • Μισό πεπόνι
  • 1/4 κούπας λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. ξύδι σαμπάνιας ή λευκού κρασιού
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 8 φέτες προσούτο
  • 4 κούπας κομμένο μαρούλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το πεπόνι και το ψιλοκόβουμε

Βήμα 2

Το τοποθετούμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα

Βήμα 3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρασί με το ελαιόλαδο, τα ξύδια και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το πεπόνι

Βήμα 5

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε

Βήμα 6

Πάνω από το πεπόνι βάζουμε το προσούτο και γαρνίρουμε το πιάτο με το μαρούλι

Βήμα 7

Η Ιταλική σαλάτα με προσούτο, πεπόνι και μαρούλι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε  να αυξήσετε την ποσότητα των υλικών ανάλογα με το γούστο σας
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή