Κέζεν κόχεν

2016-01-11
Κέζεν κόχεν
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:20 h
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Αν ψάχνεις για μία συνταγή που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό κέζεν κόχεν τότε δεν χάνεις τίποτα να ακολουθήσεις τη αυθαιντική γερμανική συνταγή που σου παρουσιάζω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Για όσους δεν το γνωρίζουν το κέζεν κόχεν είναι ένα γερμανικής προέλευσης γλυκό που μοιάζει ελαφρώς με cheesecake μιας και αποτελείται από μία κρεμώδη γέμιση αποτελούμενη από γάλα, γιαούρτι, ζάχαρη και άνθος αραβοσίτου η οποία είναι απλωμένη επάνω σε μία τραγανή βάση που μοιάζει με μπισκότο. Με λίγα λόγια θυμίζει πολύ κάποιο τυρένιο γλυκό ή γλυκιά τάρτα που μπορεί εύκολα να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάϊ σας, να σερβιριστεί σε τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια και να καταναλωθεί με μανία από τους μικρούς μας φίλους. Φυσικά πρόκειται και για ένα άκρως εύκολο και οικονομικό γλυκό που θα σας λύσει τα χέρια για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους σε παροτρείνω να ακολουθήσεις την πρόταση μου και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για την κρέμα:
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
  • 120 γραμ. γάλα
  • χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • Για τη βάση:
  • 350 γραμ. αλεύρι
  • 130 γραμ. ζάχαρη
  • 130 γραμ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά για τη βάση του γλυκού μας ώσπου να ομοιογενοποιηθούν και να δούμε να δημιουργείται μία ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια.

Βήμα 2

Αφού βουτυρώσουμε πολύ καλά μία φόρμα, απλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε με τη γέμιση χτυπώντας όλα μαζί τα υλικά της και μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα απλώνοντας το ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για λίγο λιγότερο από 1 1/2 ώρα οπότε και θα έχει ροδίσει.

Βήμα 5

Αφού ξεφορμάρουμε και αφήσουμε το γλυκό μας να κρυώσει είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή