Κέικ αλμυρό με λουκάνικο και χωρίς γιαούρτι

2015-09-23
keik-almuro-me-loukaniko
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Πρόκειται για μία συνταγή για αλμυρό κέικ που έχει σαν γέμιση το λουκάνικο. Στη συγκεκριμένη συνταγή για κεικ δεν περιορίζεστε πουθενά διότι μπορέιτε να χρησιμοποιήσετε λουκάνικα της αρεσκέιας. Εμείς σας παραθέτουμε τη συνταγή με λουκάνικο Φρανφούρτης. Μία πολύ νόστιμη ιδέα για όσους από εσάς είστε λάτρεις του αλμυρού κεικ. Ένα πολύ ωραίο ορεκτικό πολύ εύκολο και ιδανικό για το στολισμό ενός μπουφέ. Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τη αλέυρι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το baking powder, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι δίνουν ένα γευστικό αποτέλεσμα εξαιρετικό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 165 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γλ. μουστάρδα κανονική
  • λίγο φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, βράζουμε τα λουκάνικα και διαλύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα αυγά, τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 3

Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν γίνει αρκετά πυχτή.

Βήμα 4

Παίρνουμε μία φόρμα, την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και όταν είναι έτοιμο το μίγμα της ζύμης, το περιχύνουμε στη φόρμα και βυθλιζουμε τα 2 λουκάνικα.

Βήμα 5

Τέλος τοποθετούμε τη φόρμα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου.


 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή