Κέικ αμυγδάλου αφράτο με απλό αλεύρι

2015-05-09
Κέικ αμυγδάλου αφράτο με απλό αλεύρι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου στέλνω μια απλούστατη και πολύ εύκολη συνταγή για το κέικ αμυγδάλου αφράτο με απλό αλεύρι που αποτελεί μια από τις απλές και νόστιμες συνταγές με κέικ που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Η βάση της συνταγής και το βασικό υλικό που παράγει την γεύση της είναι το αμύγδαλο το οποίο σε συνδυασμό με τα κλασικά υλικά που έχει το κέικ, δίνει μια αφράτη υφή και ένα μοναδικό και πολύ νόστιμο γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ χωρίς σκέψη να την ετοιμάσεις και για οτιδήποτε θέλεις να με ρωτήσεις μπορείς να το κάνεις επικοινωνώντας μαζί μου στην περιοχή που βρίσκονται τα σχόλια στο τέλος της περιγραφής της συνταγής παρακάτω.

Υλικά

  • 180 γραμ. ζάχαρη ψιλή
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 100 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 50 γραμ. πικραμύγδαλα
  • 180 γραμ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • λίγο παξιμάδι τριμμένο για πασπάλισμα της φόρμας
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε τα αμύγδαλα, πικρά και γλυκά, και τα ξεφλουδίζουμε.

Βήμα 2

Τα στεγνώνουμε στον ήλιο ή στο φούρνο και τα ψιλοκοπανίζουμε στο γουδί.

Βήμα 3

Δουλεύουμε για 10 λεπτά στη λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών (τα ασπράδια, τα χτυπάμε χωριστά μαρέγκα).

Βήμα 4

Προσθέτουμε κατόπιν τα κοπανισμένα αμύγδαλα, το γάλα και συνεχίζουμε το δούλεμα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε το μπαίκιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε στο μίγμα τη μία φορά αλεύρι, την άλλη μαρέγκα, και δουλεύοντας το μίγμα, κάνουμε ένα πηχτό χυλό.

Βήμα 6

Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο, την πασπαλίζουμε με παξιμάδι τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.

Βήμα 7

Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή