Κέικ καρύδας σιροπιαστό με σιμιγδάλι εύκολο, γλυκό και αφράτο

2015-05-01
Κέικ καρύδας σιροπιαστό με σιμιγδάλι εύκολο, γλυκό και αφράτο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου παρουσιάζω παρακάτω μια εκπληκτική πρόταση για κέικ καρύδας σιροπιαστό με σιμιγδάλι εύκολο, γλυκό και αφράτο που είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές με κέικ που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Η βάση του κέικ είναι η σιμιγδάλι, περιέχει καρύδα στη γέμιση και είναι λουσμένο με νόστιμο και γλυκό σιρόπι το οποίο απογειώνει γευστικά την συνταγή. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να την φτιάξεις και να μοιραστείς μαζί μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου για το τελικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 10 αυγά
  • 320 γραμ. ινδική καρύδα
  • 2 1/2 κούπες σιμιγδάλι
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μπαίκιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε σε λεκάνη ή σε μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα.

Βήμα 3

Κρατάμε μία χούφτα καρύδα και ρίχνουμε την υπόλοιπη στο μίγμα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη μπαίκιν διαλυμένη στο γάλα και στο τέλος, τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.

Βήμα 5

Δουλεύουμε πολύ καλά το μίγμα και το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί Νο 36.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (1 ώρα και ένα τέταρτο).

Βήμα 7

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιρόπι:

Βήμα 8

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 3 λεπτά και μόλις βγεί το κέικ από το φούρνο, το κόβουμε κομμάτια και το σιροπιάζουμε αμέσως.

Βήμα 9

Το πασπαλίζουμε με την καρύδα που κρατήσαμε και το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή