Κέικ με βατόμουρα και λεμόνι

2015-10-03
Κέϊκ με βατόμουρα
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Φτιάξε ένα μοναδικά νόστιμο κέικ με βατόμουρα και λεμόνι ακολουθώντας τη συνταγή για κέικ που σου παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα παρακάτω. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη πρόταση ως προς την παρασκευή της, η οποία θα συνοδεύσει τέλεια το πρωινό σου, τον απογευματινό σου καφέ με φίλες ενώ θα αποτελέσει το ιδανικό σνάκ για τα παιδιά στο σχολείο. Τα ολόκληρα βατόμουρα που θα γευτείς μέσα από τη γέμιση του κέϊκ σε συνδυασμό και με το αμύγδαλο φιλέ με το οποίο γαρνίρουμε την επιφάνεια του, απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε το και εσύ και θα με θυμηθείς. Περιμένω με ανυπομονησία τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αυγά
  • 250 γραμ. βατόμουρα
  • 1 κουταλάκι γλυκού αμυγδαλόψιχα
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1/4 κούπας ζάχαρη εξτρά
  • 1/4 κούπας αμύγδαλο φιλέ

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μείγμα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αμέσως μετά το αλεύρι με το αλάτι και τέλος το χυμό λεμονιού με την αμυγδαλόψιχα.

Βήμα 3

Αφού ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας περιχύνουμε με το μισό από αυτό μία καλά βουτυρωμένη φόρμα, ρίχνουμε τα βατόμουρα μαζί με λίγη ζάχαρη και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 4

Πασπαλίζουμε με μερικά αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή