Κέικ με βύσσινο

2015-09-11
Κέϊκ με βύσσινο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Φτιάξε το εκπληκτικό κέικ με βύσσινο με απίστευτη επικάλυψη από βούτυρο, μαύρη ζάχαρη και βύσσινο, μία ιδανική πρόταση για όλες τις ώρες και μια από τις αγαπημένες μου συνταγές για κέικ σε σχέση με όλες όσες σου έχουμε προτείνει. Ολόκληρα βύσσινα χαρίζουν τη φρεσκάδα και τους χυμούς τους στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα κάνοντας το σπιτικό αυτό κέϊκ την καλύτερη επιλογή τόσο για το πρωινό σου όσο και για σνάκ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η διαδικασία παρασκευής του είναι απλή, τα υλικά που θα χρησιμιποιήσιες ιδιαίτερα οικονομικά οπότε γιατί να μην το δοκιμάσεις. Θα χαρώ πολύ να λάβω μήνυμα με τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 10 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • 1/4 κούπας αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 αυγά
  • Για την επικάλυψη:
  • 100 γραμ.βούτυρο
  • 1 βαζάκι βύσσινο
  • 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε τα κεράσια ώσπου να μαλακώσουν διατηρώντας το σχήμα τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα αποσύρουμε με μία τρυπητή κουτάλα ακουμπώντας τα σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν και κρατάμε στην άκρη το σιρόπι τους.

Βήμα 3

Αφού κρυώσουν τα στρώνουμε σε μία φόρμα ομοιόμορφα ενώ παράλληλα τα περιχύνουμε με το σιρόπι τους που σιγοβράσαμε προηγουμένως για μερικά λεπτά.

Βήμα 4

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και σιγά σιγά τα αυγά με τη βανίλια.

Βήμα 5

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, με το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την αμυγδαλόψιχα και προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ μαζί με το γάλα.

Βήμα 6

Περιχύνουμε με το μείγμα τα βύσσινα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 7

Αφού κρυώσει το κέικ μας είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή