Κέικ με ινδική καρύδα σιροπιαστό απλό με λεμόνι και βανίλια

2015-05-07
Κέικ με ινδική καρύδα σιροπιαστό απλό με λεμόνι και βανίλια
  • Σερβίρεις : 14
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εκπληκτική συνταγή για να μαγειρέψεις το κέικ με ινδική καρύδα σιροπιαστό απλό με λεμόνι και βανίλια θα βρεις παρακάτω. Είναι μια από τις καλύτερες κατά τη γνώμη μου προτάσεις για κέικ που σου έχουμε κάνει μέχρι τώρα καθώς έχει διάφορα γευστικά συστατικά όπως η ινδική καρύδα, η βανίλια και το λεμόνι τα οποία ενώνονται μεταξύ τους και λούζονται με σιρόπι παράγοντας μια συγκλονιστική γεύση στο τέλος. Για αυτό το λόγο σου την στέλνω και σε προτρέπω να δοκιμάσεις να την φτιάξεις και προφανώς για οποιαδήποτε απορία έχεις μπορείς να μου στείλεις την ερώτηση σου στον χώρο που είναι τα σχόλια στο κάτω μέρος της συνταγής αυτής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 200 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. καρύδια
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φακελάκι μπαίκιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνες τσαγιού αλεύρι
  • Για το σιρόπι:
  • 750 γραμ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζουμί λεμονιού
  • 1 χαρτάκι βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο σε λεκάνη ώσπου να ασπρίσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 3

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε (κρόκους και ασπράδια) στο μίγμα ζάχαρης - βουτύρου, καθώς και το γάλα.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε τη μπαίκιν με το αλεύρι και τα προσθέτουμε, κατόπιν την καρύδα και συνεχίζουμε το δούλεμα ώσπου να γίνει ένας χυλός στρωτός.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε ταψάκι Νο 45, αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Βήμα 6

Στο μεταξύ, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, προσθέτουμε το λεμόνι και τη βανίλια και βράζουμε 2 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με καυτό το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή