Κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι αλάδωτο, αφράτο και εύκολο της γιαγιάς

2015-04-27
Κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι αλάδωτο, αφράτο και εύκολο της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια εξαιρετική και γευστικότατη πρόταση για να φτιάξεις το κέικ με ινδοκάρυδο και σιρόπι αλάδωτο, αφράτο και εύκολο της γιαγιάς μου θα βρεις παρακάτω. Είναι μια ιδιαίτερη πρόταση σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για κέικ που θα βρεις στην αγορά και στην ιστοσελίδα μας. Μια παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς που περιέχει ινδοκάρυδο το οποίο απογειώνει την γεύση του κέικ το οποίο έχει και φανταστική υφή καθώς είναι ιδιαίτερα αφράτο. Δοκίμασε να μαγειρέψεις την συνταγή αυτή και στείλε μου τις εντυπώσεις σου και τις παρατηρήσεις σου.

Υλικά

  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • μισό ποτήρι βούτυρο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3/4 του ποτηριού γάλα
  • 1 ποτήρι καρύδα
  • 3 αυγά
  • 1 κουτάλι σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
  • Για το σιρόπι:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε λεκάνη και το δουλεύουμε ώσπου να ασπρίσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε μαζί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά χτυπημένα χωριστά, την καρύδα και λίγο - λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη μπαίκιν πάουντερ.

Βήμα 4

Δουλεύουμε συνέχεια όλα μαζί να γίνουν ένας πηχτός χυλός.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε μία φόρμα, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Βήμα 6

Ψήνουμε στην αρχή σε σιγανό φούρνο και μετά το δυναμώνουμε, περίπου 1 ώρα.

Βήμα 7

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το περιχύνουμε με ζεστό το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή