Κέικ με ξύσμα λεμονιού, σόδα, αμύγδαλα και μοσχοκάρυδο

2015-05-05
Κέικ με ξύσμα λεμονιού, σόδα, αμύγδαλα και μοσχοκάρυδο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση για να φτιάξεις το κέικ με ξύσμα λεμονιού, σόδα, αμύγδαλα και μοσχοκάρυδο θα βρεις παρακάτω. Η πρόταση αυτή είναι αρκετά διαφορετική από τις περισσότερες συνταγές για κέικ που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς περιέχει σόδα, στην γέμιση έχει αμύγδαλα και έχει έντονη την γεύση του μοσχοκάρυδου. Είναι τέλεια για τον απογευματινό ή τον μεσημεριανό σου καφέ ή τσάι και σου συνιστώ να την φτιάξεις και να επικοινωνήσεις μαζί μου αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια ή έχεις την οποιαδήποτε απορία στην εκτέλεση της συνταγής. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • μισό ποτήρι του νερού βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • μισό ποτήρι γάλα
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • φρυγανιά τριμμένη
  • άχνη ζάχαρη
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε σε λεκάνη καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε (ένα ένα) τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού, τα αμύγδαλα, τη σόδα διαλυμένη στο μισό ποτήρι γάλα, το μοσχοκάρυδο και τελευταίο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν όλα ένα λείο μίγμα.

Βήμα 3

Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με τριμμένη φρυγανιά φόρμα, το στρώνουμε καλά και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 3/4 της ώρας (περίπου).

Βήμα 4

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει κάπως, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή