Κέικ με σιμιγδάλι ψιλό, αλεύρι και ινδοκάρυδο

2015-09-17
Κέϊκ με σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Ένα απίστευτα νόστιμο κέΙκ με σιμιγδάλι ψιλό, αλεύρι και ινδοκάρυδο είναι η πρόταση μου για σένα μέσα από τον ιστότοπό μας. Πρόκειται για μία απλή στην παρασκευή της συνταγή η οποία ωστόσο στην απλότητα της σε κερδίζει γευστικά καθώς είναι από τις πιο απλές και νόστιμες συνταγές με κέικ που θα βρεις στον ιστότοπο μας. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι απλά και από εκείνα που σίγουρα κάθε νοικοκυρά έχει στο ντουλάπι της. Η τριμμένη καρύδα και το σιμιγδάλι είναι τα δύο στοιχεία που δίνουν το ξεχωριστό άρωμα και υφή στο κέϊκ μας και απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις καθώς και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικό χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

 

 

Υλικά

  • 200 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 200 γραμ. σιμιγδάλι
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 150 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 10 γραμ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γραμ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα 1/2 λεμονιού
  • 80 γραμ. καρύδα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπόλ όλα τα στερεά υλικά μου δηλαδή το αλεύρι με το μπέικιν, το σιμιγδάλι, την καρύδα και το αλάτι.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα και το μείγμα στερεών του μπόλ.

Βήμα 3

Χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας και τέλος προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 4

Μεταφέρουμε το μείγμα του μίξερ σε μία βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει το κέϊκ πρωτού σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή