Κέικ με σταφίδες και αμύγδαλα χωρίς πολλά υλικά

2015-05-13
Κέικ με σταφίδες και αμύγδαλα χωρίς πολλά υλικά
  • Σερβίρεις : 14
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική και διαφορετική συνταγή για να κάνεις το κέικ με σταφίδες και αμύγδαλα χωρίς πολλά υλικά θα βρεις παρακάτω στην σελίδα. Είναι μια διαφοροποιημένη πρόταση για κέικ σε σχέση με τις άλλες ιδέες και συνταγές που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς η πρόταση αυτή έχει λίγα υλικά και η γεύση της διαμορφώνεται κυρίως από τον συνδυασμό των αμυγδάλων που ενώνονται με τις σταφίδες και παράγουν ένα νοστιμότατο γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή και να μου στείλεις παρακάτω τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 70 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 350 γραμ. φυτίνη
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 350 γραμ. σταφίδα μαύρη
  • 4 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα βρασμένο
  • λίγο ανθόνερο
  • άχη ζάχαρη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε λεκάνη το αλεύρι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τη φυτίνη λιωμένη, τη ζάχαρη, τη σταφίδα, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε μέσα τους το γάλα και το μίγμα αυτό, το γυρίζουμε στη λεκάνη.

Βήμα 4

Δουλεύουμε όλα μαζί ένα τέταρτο, ώσπου το μίγμα να γίνει λείο.

Βήμα 5

Βουτυρώνουμε το ταψί, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε το μίγμα.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μία ώρα.

Βήμα 7

Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το ραντίζουμε με ανθόνερο και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Βήμα 8

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή