Κέικ πορτοκάλι με κανέλα και λάδι νηστίσιμο χωρίς αυγά

2015-05-19
Κέικ πορτοκάλι με κανέλα και λάδι νηστίσιμο χωρίς αυγά
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια νοστιμότατη, υγιεινή και γλυκύτατη συνταγή για να φτιάξεις κέικ πορτοκάλι με κανέλα και λάδι νηστίσιμο χωρίς αυγά σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι μια από τις καλύτερες συνταγές για κέικ που έχουμε στην ιστοσελίδα μας και σου έχουμε παρουσιάσει διότι η βάση της είναι ο πετυχημένος συνδυασμός πορτοκαλιού και κανέλας. Η υφή της δεν είναι τόσο αφράτη αλλά είναι αρκετή αν αναλογιστείς πως η πρόταση είναι νηστίσιμη με την έννοια ότι δεν περιέχει αυγά, που την κάνει ελαφρώς πιο υγιεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες. Σου προτείνω να την φτιάξεις και να μου στείλεις πως σου φάνηκε καθώς και αν έχεις κάποιο ερώτημα σχετικά με τα βήματα εκτέλεσης της συνταγής, μπορείς και αυτά να μου τα στείλεις στον αντίστοιχο χώρο στο τέλος της συνταγής.

Υλικά

  • χυμός 5 πορτοκαλιών
  • 1 φλιτζάνι, καλά γεμάτο, ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού λάδι ραφινέ
  • 3/4 του φλιτζανιού νερό
  • 1 μικρό φλιτζάνι κονιάκ
  • 3 κουταλάκια σόδα ή μπαίκιν πάουντερ
  • κανέλα μπόλικη
  • λίγη σκόνη από γαρύφαλλα
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • αλεύρι, όσο σηκώσει, ώστε να γίνει ένας χυλός αρκετά πηχτός
  • 1 φλιτζάνι καρύδια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα καρύδια) πολύ καλά.

Βήμα 2

Αλείφουμε με λάδι το ταψάκι και σκορπάμε στον πάτο του τα μισά χοντροκομμένα καρύδια.

Βήμα 3

Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα του κέικ και σκορπάμε στην επιφάνειά του τα υπόλοιπα καρύδια, πιέζοντάς τα λίγο με κουτάλι, ώστε να μην εξέχουν πολύ από το χυλό και καούν στο ψήσιμο, αλλά και να μην κρυφτούν εντελώς.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ωσότου ροδίσει πολύ έντονα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή