Κέφαλος μπιάνκο βραστός

2015-09-17
Κέφαλος μπιάνκο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μία υπέροχη συνταγή για ψάρι ώστε να μάθεις πως φτιάχνεται ο εκπληκτικός κέφαλος μπιάνκο σου παρουσιάζεται παρακάτω στον ιστότοπό μας. Πρόκειται για ένα πιάτο που συνηθίζω να φτιάχνω στην οικογένεια μου και εκείνη να ξετρελαίνεται με τη νοστιμιά του για αυτό και επέλεξα να στο παρουσιάσω. Αφού λοιπόν προμηθευτείς το ψαράκι σου και το καθαρίσεις από λέπια και εντόσθια τότε αρχικά θα τσιγαρίσεις τις πατάτες με το σκόρδο για λίγο σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, στη συνέχεια θα σβήσεις με λευκό κρασί και τέλος θα προσθέσεις το ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με το χυμό λεμονιού αφήνοντας το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εύκολη λοιπόν συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις, να την συνοδέψεις με μια σαλάτα και θα με θυμηθείς. Μη διστάσεις να μου στείλεις τα σχόλια σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο τέλος της σελίδας.  

Υλικά

  • 1 κιλό κέφαλος
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • ξύσμα και χυμό 3 λεμονιών
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού καθαρίσουμε καλά το ψάρι μας το κόβουμε σε μερίδες.

Βήμα 2

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελιαόλαδο τις πατάτες μαζί με το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με λίγο νεράκι αφήνοντας να πάρουν μία βράση για μερικά λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες προσθέτουμε το σκόρδο, το ψάρι και το χυμό-ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά ανακινώντας πού και πού την κατσαρόλα.

Βήμα 4

Αφού δούμε ότι το φαγητό μας έχει μαλακώσει και η σάλτσα μας έχει δέσει σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή