Κέφαλος στη λαδόκολα

2015-09-23
Κέφαλος στη λαδόκολα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Ανακάλυψε την συνταγή για ψάρι που σου παραθέτω παρακάτω και μάθε πως φτιάχνεται ο πιο νόστιμος κέφαλος στη λαδόκολα. Πρόκειται για μία καταπληκτική πρόταση, ιδανική για το κυριακάτικο τραπέζι σου, μαγειρεύοντας για φίλους και την οικογένεια σου ψαράκι με πολλά μυρωδικά όπως δάφνη, ρίγανη και θυμάρι σε συνδυασμό με μπόλικο λεμονάκι, σκόρδο, ντοματούλα και πατατούλες και όλα αυτά μαζί με το ψαράκι μας μαγειρεμένα στη λαδόκολα. Δοκίμασε να ακολουθήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη τη γευστική μου πρόταση, συνόδεψε την με μια από τις συνταγές με σαλάτες που σου έχουμε προτείνει και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Θα χαρώ ιδιαίτερα αν μοιραζόσουν τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μαζί μου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κέφαλοι
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • χυμό και ξύσμα 1 1/2 λεμονιού
  • 2 ντομάτες χοντροκομμένες
  • 1 κλαράκι θυμάρι
  • 1 κλαράκι ρίγανη
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια, αλατοπιπερώνουμε, τα αλείφουμε με τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο καθώς και με σκόρδο και ξύσμα λεμονιού εξωτερικά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα ψάρια μας σε λαδόκολλα και προσθέτουμε από πάνω τη ρίγανη, τη δάφνη και το θυμάρι.

Βήμα 3

Κλείνουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Βήμα 4

Παράλληλα ετοιμάζουμε μία γρήγορη σαλάτα αναμειγνύοντας τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει, τη ντομάτα και το κρεμμυδάκι περιχύνοντας με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνοντας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε το ψάρι μας επάνω στη σαλάτα και καλή μας όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή